• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Bloemkoolsoep met blue stilton

14 december 2015 by Willemijn Leave a Comment

Wie dit blog een beetje volgt weet: ik ♥ soep. Vrijwel elke zondag staat er wel een ander soeprecept op het menu, van good old klassiekers als goulashsoep en erwtensoep tot iets hippere, experimentelere soepen met pompoen & appel en venkel met zoete aardappel. En ik ben nog lang niet klaar met het onderwerp 😉

Mijn allereerste online kerstmenu kon ik voor mijn gevoel ook niet anders beginnen dan met soep. Het is stiekem het meest relaxte voorgerecht dat je je kunt wensen. En daar hou ik van, zo ontspannen mogelijk de kerstdagen doorkomen. Bloemkool heeft van zichzelf al een crèmige textuur wanneer je ‘m kookt en pureert, de room accentueert dat fluweelzachte mondgevoel nog eens extra. De blauwe kaas is een fijne tegenhanger van al die zachte romigheid. Kies voor een écht lekkere blue stilton van de kaasboer, en verse slagroom. Het is tenslotte feest!

Extra gezellig: zelfgemaakte kaasstengels serveren bij dit soepje.

Bloemkoolsoep met blue stilton
Bloemkoolsoep met blue stilton
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Soep
Porties Prep Tijd
8 kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15 minuten
Porties Prep Tijd
8 kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15 minuten
Bloemkoolsoep met blue stilton
Bloemkoolsoep met blue stilton
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Soep
Porties Prep Tijd
8 kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15 minuten
Porties Prep Tijd
8 kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15 minuten
Ingrediënten
  • 1 kg bloemkoolroosjes (= ongeveer 1 middelgrote bloemkool)
  • 1 aardappel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 g slagroom
  • 75 g blue stilton
  • olijfolie
  • peper & zout
Porties: kleine glaasjes (of 4 grote kommen)
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Snipper de ui en de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur aan.
  3. Doe 500 ml kokend water samen met de bloemkool, aardappel en de bouillonblokjes in de pan. Doe het deksel op de pan en kook de groente in circa 10 minuten gaar.
  4. Bloemkool en aardappel gaar? Draai het vuur uit, voeg de slagroom toe en pureer je soep tot een romige, gladde massa.
  5. Proef op zout en peper en voeg desgewenst wat van beiden toe (ik ben dol op vergemalen peper dus doe daar altijd wat meer van).
  6. Serveer met wat verbrokkelde blue stilton on top.
Notities
  • Geen fan van blauwe kaas? Kies voor een goede kwaliteit oude of Parmezaanse kaas.
  • Ook lekker: bestrooien met uitgebakken spekjes in plaats van kaas.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Feestrecepten, Lunchrecepten, Soeprecepten Tagged With: Comfort food, Klassieker, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch, Voor grote gezelschappen, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in