Dat groente eten niet saai hoeft te zijn heeft de grote Yotam Ottolenghi met zijn boek Plenty wel bewezen. Zijn superinspirerende kookboek staat bomvol geweldige groentegerechten en bijzondere smaakcombinaties. Heerlijk om uit te koken, vooral met vegetarische gasten over de vloer. Maar, ik moet jullie bekennen: ik blader wel vaak door dit boek, maar vervolgens ook echt iets maken? Uhm, zelden. Die enorme ingrediëntenlijsten werpen toch enigszins een drempel voor me op. Nee, dan het boek van Janneke Vreugdenhil, I ♥ groente. Net zo origineel als Ottolenghi maar met een fijne, nuchtere slag. Zeer maakbare recepten, die je ertoe aansporen om ook zelf volop te experimenteren en mixen. Deze broccolisalade met yoghurtdressing bijvoorbeeld, komt uit eigen doos. Lekker fris, makkelijk en smaakvol, plus: mieters snel klaar. Jeej!
- 1 stronk broccoli
- 3 el yoghurt
- 1 handje pompoenpitten
- 1 handje cashewnoten
- 5 zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 rode ui
- peper & zout
- oijfolie
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Maak de broccoli schoon en snij in kleine stukken. Het stammetje kun je ook prima eten trouwens, zolang je de harde, stugge schil maar wegsnijdt.
- Kook de broccoli circa 5 minuten. Hij moet frisgroen en stevig blijven, maar wel gaar. Spoel de gekookte broccoli af met koud water in een vergiet, zo gaart de groente niet door.
- Snij de ui in halve ringen en fruit in een koekenpannentje met wat olijfolie aan tot de stukjes zacht zijn.
- Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doe de broccoli in een mooie schaal.
- Bestrooi de broccoli met de pitten, noten, tomatenstukjes en ui. Meng met de yoghurt, en voeg naar smaak zout & peper toe.
- Lekker met: de zoete-aardappel-frietjes uit de oven of gebakken aardappelen.
Geef een reactie