Ik hield het nooit voor mogelijk, maar sinds ik ook in het weekend gedwongen vroeg opsta dankzij het innerlijke atoomklokje van baby O., geniet ik enorm van de zaterdag- en zondagochtenden. Vroeger lag ik gerust tot lunchtijd in bed (who needs breakfast when you’ve got brunch?), nu ben ik uiterlijk 8.00 uit de veren. Jaaaaa, die aanpassing ging niet over één nacht ijs. Maar weet je? Het is allemaal niet zo erg als het lijkt. Koffie, krantje, no rush, lekker lang in pyjama rond blijven lopen, uitgebreid ontbijten: I love it. Mijn huiselijk-geluk-metertje slaat zelfs uit naar plus 10 wanneer deze fluffy yoghurt-pannenkoekjes met honing & vers fruit op het menu staan. Muziekje op, alvast wat van het fruit snoepen, en bakken maar. Succes gegarandeerd.
- Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder en zout) in een grote kom.
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Neem hier echt even de tijd voor, dan worden je pannenkoekjes superluchtig straks.
- Mix yoghurt en eierdooiers door elkaar en vermeng met de droge ingrediënten. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel tot een egaal geheel. Niet te hard en heftig gaan kloppen, dan sla je alle lucht eruit.
- Verwarm een klontje roomboter in de pan en bak je fluffy pancakes per drie stuks op laag vuur in een grote koekenpan. Het omdraaien doe je voorzichtig, met een grote spatel.
- Serveer met een likje honing en lekker veel vers fruit.
- Ook lekker: diepvriesfruit even inkoken met een beetje honing of suiker en dan warm over je pannenkoekjes gieten. Mmm!
Geef een reactie