• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Gado gado met homemade pindasaus

29 september 2015 by Willemijn Leave a Comment

Mijn guilty pleasure is de afhaalchinees. Of bezorgindo, haha. Loempia’s, nasi, foo yong hai, gado gado, I LOVE IT! En ja-haaa, ik snap zelf wel dat het niet supergezond voor je is om een rijsttafel voor 2 personen in je eentje te verorberen. Maar af en toe mag wel, toch? Om mijn behoefte naar Oosterse smaken te bevredigen vind ik het tegenwoordig ook zalig om zelf Chinees of Indonesisch te koken. En door de juiste keuzes te maken, zijn die gerechten helemaal niet ongezond. Gado gado bijvoorbeeld, is feitelijk een salade met heel veel knapperige groente en een lekker sausje. Zelf pindasaus maken vond ik persoonlijk de eerste keer even een klusje, maar wordt steeds makkelijker naarmate je het vaker doet. Selamat makan dus, oftewel: eet smakelijk 😉

Gado gado met homemade pindasaus
Gado gado met homemade pindasaus
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
2 porties 25 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 25 minuten
Gado gado met homemade pindasaus
Gado gado met homemade pindasaus
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
  • KeukenAziatisch
Porties Prep Tijd
2 porties 25 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 25 minuten
Ingrediënten
  • 285 g pinda's ongezouten (= 1 bakje)
  • 250 ml kokosmelk (= 1 pakje)
  • 6 el ketjap manis
  • 4 el water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl djahé (= gemberpoeder)
  • 1 tl djinten (= gemalen komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (= korianderpoeder)
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 limoen
  • 2 winterwortelen (of zakje wortelrasp van circa 150 g)
  • 125 g taugé
  • 500 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 bosje koriander
  • zout
Porties: porties
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook. Maak de boontjes schoon en kook in circa 10 minuten beetgaar. Tip: kook de eitjes na 5 minuten mee in dezelfde pan als de boontjes, scheelt weer.
  2. Rooster de pinda's in een droge koekenpan circa 5 minuten. Goed blijven omscheppen, anders verbranden ze. Giet de boontjes af in een vergiet en bewaar in de afgesloten pan.
  3. Doe de geroosterde pinda's in de keukenmachine en vermaal tot zo fijn mogelijke pulp. Gooi vervolgens ketjap manis, sambal, djahé, djinten, ketoembar, sambal, kokosmelk, sap van de limoen en de gepelde teentjes knoflook erbij en blendt tot een samenhangende saus. Iets te dik? Doe er nog wat water bij. Nog iets te flauw? Voeg wat extra zout, sambal of ketjap toe en blijf na elke toevoeging goed proeven.
  4. Rasp de wortel, dit gaat het makkelijkst in de keukenmachine. Heb je die niet? Koop lekker zo'n kant-en-klaar-zakje wortelreepjes, wel zo makkelijk. Was de taugé en snij de koriander grof.
  5. Doe alle groenten in een mooi schaal en hussel door elkaar. Verwarm de pindasaus in een steelpannetje, pel de eitjes.
  6. Serveer de salade met een flinke schep zelfgemaakte pindasaus en gehalveerde eitjes in een diep bord.
Notities
  • Lekker met: gebakken uitjes en/of seroendeng.
  • Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken voor je salade. Dit is een ideaal gerecht om de restjes groente in je koelkast op te maken!
  • Hou je van gember? Dan kun je wat verse gemberrasp door je pindasaus heen roeren.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Chinese rijsttafel maken, Saladerecepten, Vegetarische recepten Tagged With: Homemade, Klassieker, Lactosevrij, Paleo, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in