• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie

4 november 2015 door Willemijn Geef een reactie

Conchiglioni zijn de grote broers van Cocciolette en Conchigliette. Nu heb je nog steeds geen flauw idee waarover ik het heb, maar neem maar van mij aan: je kunt deze pastaschelpen uitstekend volstoppen met een lekkere vulling. Zie je door alle pastasoorten je saus niet meer? Neem dan eens een kijkje op deze (beetje gare maar erg informatieve) site. Aanrader! Enfin, die Conchiglioni dus.  Spinazie + geitenkaas is misschien een klassieke match, maar in combinatie met de juiste soort pasta heeft dit receptje absoluut de X-factor. Met een glas wijn erbij een heerlijk diner voor twee, maar uiteraard kun je deze gevulde pastaschelpen met geitenkaas ook prima uitserveren bij wijze van hapje.

Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie - recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje, Diner, Voorgerecht
  • KeukenItaliaans
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie - recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdAperitief, Borrelhapje, Diner, Voorgerecht
  • KeukenItaliaans
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 25 conchiglioni = grote pastaschelpen
  • 100 g geitenkaas zachte
  • 450 g bladspinazie diepvries
  • 40 g parmezaan = circa 2 handjes geraspt
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 3 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur, giet het water hierin en doe de pastaschelpen erbij. Kook volgens de instructie op de verpakking.
  2. Ontdooi de spinazie (ik doe dit meestal in de magnetron). Druk het vocht voor een deel uit de spinazie in een vergiet.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Snipper de knoflook en de sjalotjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan tot deze glazig en zacht zijn.
  5. Doe de spinazie en de zachte geitenkaas bij de ui en knoflook. De kaas zal smelten en alle andere ingrediënten binden tot een soort sausje. Je pasta zal nu wel klaar zijn, dus giet af en gooi terug in de pan.
  6. Schep de pijnboompitjes en stukjes zongedroogde tomaat door het sausje en draai het vuur uit.
  7. leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel je pastaschelpen hierover. Vul de schelpen met een lepel of met je handen met het spinaziemengsel.
  8. Rasp een stukje Parmezaanse kaas en strooi over de gevulde pastaschelpen. Schuif de plaat in de oven en bak in circa 10 minuten af.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Ovengerecht, Pastarecepten, Vegetarische recepten Onderwerpen: Comfort food, Supersimpel, Vegetarisch

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×