• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas

3 maart 2016 by Willemijn 2 Comments

Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas – Ik heb een zoon van 1,5 en woon vlakbij het Amsterdamse bos. Ergo: ik kom steeds vaker op de geitenboerderij. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk om de grootste mensenmassa’s te vermijden (en ben toch al uren op) en in deze weken extra vaak, want het is lammertijd. Veel witte, brutale geitjes dus, die aan sjaaltjes en jasjes knabbelen, op ruggen springen en met elkaar strijden om een van de vele flesjes melk. Hartstikke leuk.

Maar voor de culinair geïnteresseerde volwassene is er ook genoeg te beleven. Zo verkoopt de geitenboerderij in het Amsterdamse bos geitenmelkijsjes, geitenvlees én geitenkaas in allerlei varianten. Kijk, daar word ik nu blij van! Na een bezoekje aan de geitjes zondagochtend, perfectioneerde ik ’s avonds mijn recept voor aardappelgratin. Mét versgeraspte geitenkaas en de grote truc: een flinke scheut witte wijn. Mag gerust oude wijn zijn trouwens, dat maakt niet uit voor de smaak.

Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas
Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Bijgerecht, Diner
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas
Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Bijgerecht, Diner
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
  • 6 grote aardappelen
  • 100 g geitenkaas harde, geraspt
  • 1 ei
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 1 grote ui
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Was de aardappelen, droog ze zorgvuldig af, snij de eventuele vieze plekjes weg en snij in plakjes.
  2. Doe het gekookte water met een snuf zout en de aardappelschijfjes in een pan en kook circa 5 minuten. De aardappelschijfjes moeten niet door en door gaar worden, dan vallen ze uit elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de ui en snij in halve ringen.
  4. Giet de schijfjes af en stort in een stenen ovenschaal en hussel door elkaar met de uienringen. Leg de bovenste plakjes aardappel gezellig neer, die daaronder zie je toch niet.
  5. Kluts in een kommetje slagroom, witte wijn, ei, geraspte kaas, peper & zout door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
  6. Bak je goddelijke aardappelgratin met geitenkaas in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Dit gerecht valt wat mij betreft in de categorie 'slowfood', dus niet stiekem de oventemperatuur omhoog schroeven en de baktijd verkorten hoor! Deze aardappelgratin moet echt even lekker pruttelen en inkoken.
  • Ook lekker: wat verse tijmblaadjes van hun takjes rissen en aan het room-ei-kaasmengsel toevoegen.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Bijgerechten, Feestrecepten, Ovengerecht, Vegetarische recepten Tagged With: Basisrecept, Budgetrecept, Comfort food, Klassieker, Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Comments

  1. Nick says

    4 maart 2016 at 10:07

    Je recept klinkt lekker. 1 kanttekening bij jouw kanttekeningen: heb nog geen oventemperatuur vermeld gezien. Dus dan is die ook moeilijk stiekem door je lezers te verhogen (of te verlagen)…. 😉

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      4 maart 2016 at 16:21

      Hahaha, heb het aangepast. Dank voor je oplettendheid!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in