• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Hartige cake met pompoen & feta

21 oktober 2015 by Willemijn 2 Comments

Ik ben altijd op zoek naar receptjes die me helpen om meer groente te eten gedurende de dag. Deze hartige cake met pompoen & feta past perfect in dit jaargetijde en is zowel warm als koud geserveerd erg lekker. Bovendien kun je makkelijk een hele bakken en de helft ervan in de vriezer bewaren, voor later. Serveer een plakje bij je kommetje pompoensoep bijvoorbeeld, of eet de cake bij wijze van lunch. En als je niet al te kwistig met zout & peper strooit, is een plakje cake (of twee) ook een zeer verantwoord en smakelijk diner voor de allerkleinsten.

Hartige cake met pompoen & feta
Hartige cake met pompoen & feta
Recept afdrukken
  • MaaltijdBijgerecht, Diner, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Porties Prep Tijd
10 plakken 15 min
Kook Tijd
40 min
Porties Prep Tijd
10 plakken 15 min
Kook Tijd
40 min
Hartige cake met pompoen & feta
Hartige cake met pompoen & feta
Recept afdrukken
  • MaaltijdBijgerecht, Diner, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Porties Prep Tijd
10 plakken 15 min
Kook Tijd
40 min
Porties Prep Tijd
10 plakken 15 min
Kook Tijd
40 min
Ingrediënten
  • 450 g pompoen (ik gebruikte blokjes uit de vriezer)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 150 g feta
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 1 el rozemarijn gedroogd
  • 0,5 el salie gedroogd
  • 0,5 bosje peterselie vers
  • 3 el olijflolie om mee te bakken
  • peper & zout
Porties: plakken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de blokjes pompoen of snij, als je verse pompoen gebruikt, in stukjes.
  2. Verwarm in een grote hapjespan 1 el olijfolie en bak de pompoen met de salie en rozemarijn tot de stukjes zacht zijn en bijna uit elkaar vallen. Doe in een grote kom en laat even afkoelen.
  3. Snipper de uien, en hak de paprika in kleine blokjes. Doe opnieuw een el olie in de pan en fruit de groente hierin aan. Zacht? Draai het vuur uit.
  4. Plet de pompoenstukjes met een vork. Doe het zelfrijzend bakmeel, de eieren, verbrokkelde feta, peper & zout (naar smaak), paprika en ui erbij en schep een paar keer om zodat alles goed is gemengd maar de textuur nog enigszins grof.
  5. Vet een cakeblik in met 1 el olijfolie en bebloem het blik met 2-3 el bloem of zelfrijzend bakmeel.
  6. Bebloemen doe je zo: beetje meel in het blik en 'rond kloppen' zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje bloem. Het teveel aan bloem klop je boven de gootsteen uit.
  7. Giet het mengsel in het cakeblik en bak je hartige cake met pompoen & feta in circa 40 minuten af.
  8. Laat voor het aansnijden 5-10 minuten staan, dan is je cake het stevigst.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hartige-taart-recepten Tagged With: Gezond, Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Comments

  1. Johanna says

    11 september 2017 at 07:55

    kun je hem ook eerder maken en dan weer opwarmen?

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      13 september 2017 at 09:09

      Ja hoor, dat kan prima!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in