• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Hartige taart met groene asperges & munt

30 maart 2016 by Willemijn Leave a Comment

Hartige taart met groene asperges & munt – Je vóélt ‘m in de lucht hangen, die lente. Overal poppen de narcissen, sneeuwklokjes en andere blijmoedige bloementrosjes uit de grond, op de kinderboerderij zijn alweer de eerste jonge geitjes en kuikentjes geboren en de weersvoorspellingen voor het paasweekend lijken uiterst gunstig.

Ik weet niet hoe dat voor jullie is, maar mijn hemel, wat ben ik toe aan een beetje warmte en zon! De afgelopen weken waren een en al griepellende en chagrijn, daar kon geen vitaminepil tegenop. En ook qua eten snak ik werkelijk naar vrolijke, lichte kost. Salades in plaats van stamppotten. Asperges, aardbeien, rabarber, jaaa!

Met oog op de paasdagen daarom een feestelijke taart met knapperige groene asperges en frisse munt uit eigen tuin. Munt heeft de onhebbelijke gewoonte om nogal te woekeren, dus hoe ik ook mijn best doe met wieden, er duikt altijd wel een plukje op. Ach ja, er zijn ergere dingen om je druk over te maken. Vrolijk Pasen!

Hartige taart met groene asperges & munt
Hartige taart met groene asperges & munt
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Diner, Lunch
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Hartige taart met groene asperges & munt
Hartige taart met groene asperges & munt
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Diner, Lunch
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Nodig voor de bodem:
  • 200 g tarwebloem
  • 100 g roomboter
  • 1 el kraanwater
  • 1 tl zout
Nodig voor de vulling:
  • 350 g groene asperges
  • 125 ml slagroom vers
  • 4 grote eieren
  • 1 bosje munt vers
  • zwarte peper & zeezout
Verder nodig:
  • 1 vierkante, stenen ovenschaal (22 x 22 cm) (Andere vorm mag ook maar is iets minder mooi.)
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in de magnetron. Hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, als ‘ie maar zacht is.
  2. Meng bloem, zout, water en het grootste deel van de boter in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Hou ongeveer 1 el boter over om de ovenschaal in te vetten.
  3. Vet de ovenschaal in en bekleed de boden en de randen met deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en randen, dan wordt het deeg sneller gaar.
  4. Bak de bodem 10 minuten voor op 180 °C.
  5. Snij de houtige achterkantjes van de asperges zodat deze precies in de ovenschaal passen. Ris de muntblaadjes van hun steeltjes en hak de blaadjes fijn. Strooi de muntsnippers over de asperges.
  6. Klopt eieren en room los in een apart kommetje en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout. Giet het eimengsel over de asperges en munt en schuif de taart terug in de oven.
  7. Bak je hartige taart met groene asperges & munt in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Taart een beetje bleekjes? Gewoon iets langer in de oven. Gaat de bovenkant te hard en is de bodem nog niet gaar? Stukje aluminiumfolie er overheen.
  • Let op: de asperges voorkoken is dus niet nodig!
  • Lekker met: wat losse plakjes gerookte zalm on top OF een drizzle olijfolie extra vierge + een snuf extra zeezout.
  • Geen zin in kruimeldeeg? Plakjes bladerdeeg gebruiken als bodem is ook prima.
  • Niet exact hetzelfde formaat ovenschaal in huis? Geen probleem, het komt allemaal niet zo nauw.
  • Meer hartigetaartrecepten vind je HIER.
  • Dit recept stond eerder in de Nieuwe Meerbode.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Brunchrecepten, Feestrecepten, Hartige-taart-recepten, Lunchrecepten, Vegetarische recepten Tagged With: Feestrecept, Lente, Vegetarisch, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in