Kaasstengels met tijm – Ik hou van koken, maar het moet doorgaans niet te lang duren. Niet dat ik niet om kan gaan met uitgestelde bevrediging, of niet ontzettend kan genieten van een vijfgangendiner in een goed restaurant. Maar dat gefrummel en gefrutsel, een toefje zus en en likje zo, dat is gewoon niet aan mij besteed. Ik ben meer van de nouveau ruig, echte smaken, goeie combinaties, geen flauwekul. Neem nu bijvoorbeeld deze kaasstengels met tijm, haha. Oké, even serieus nu: er is natuurlijk weinig eer aan dit recept te halen. Maar het moest wel op de site, want anders mis je toch echt iets bij deze bloemkoolsoep met blue stilton. En kom je misschien nooit op het idee om op vrijdagavond, wanneer je geen borrelhapjes hebt ingeslagen maar toch zin hebt om iets te snacken, een restje bladerdeeg, wat kaas en wat gedroogde kruiden bij elkaar te scharrelen en deze kaasstengels met tijm te fabriceren. En geloof me: dan ben je me dankbaar hoor 😉
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snij elk plakje in 5 reepjes.
- Rasp de kaas. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de reepjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk met een kwastje met een beetje water.
- Strooi de kaas en gedroogde tijm over de bladerdeegstrookjes, een beetje ernaast is niet erg.
- Bak in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Geen parmezaan in huis? Een restje andere geraspte kaas is ook prima.
- Geen tijm? Gedroogde rozemarijn, maanzaadjes of sesamzaadjes kunnen ook heel lekker zijn. In geval van de zaadjes gebruik je in plaats van water een losgeklopt ei om de bladerdeegstrookjes te bestrijken, bij wijze van lijm.
Geef een reactie