• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Kaasstengels met tijm

16 december 2015 door Willemijn Geef een reactie

Kaasstengels met tijm – Ik hou van koken, maar het moet doorgaans niet te lang duren. Niet dat ik niet om kan gaan met uitgestelde bevrediging, of niet ontzettend kan genieten van een vijfgangendiner in een goed restaurant. Maar dat gefrummel en gefrutsel, een toefje zus en en likje zo, dat is gewoon niet aan mij besteed. Ik ben meer van de nouveau ruig, echte smaken, goeie combinaties, geen flauwekul. Neem nu bijvoorbeeld deze kaasstengels met tijm, haha. Oké, even serieus nu: er is natuurlijk weinig eer aan dit recept te halen. Maar het moest wel op de site, want anders mis je toch echt iets bij deze bloemkoolsoep met blue stilton. En kom je misschien nooit op het idee om op vrijdagavond, wanneer je geen borrelhapjes hebt ingeslagen maar toch zin hebt om iets te snacken, een restje bladerdeeg, wat kaas en wat gedroogde kruiden bij elkaar te scharrelen en deze kaasstengels met tijm te fabriceren. En geloof me: dan ben je me dankbaar hoor 😉

Kaasstengels met tijm
Kaasstengels met tijm
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Soep
Porties Prep Tijd
15 kaasstengels 2 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
15 kaasstengels 2 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Kaasstengels met tijm
Kaasstengels met tijm
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Soep
Porties Prep Tijd
15 kaasstengels 2 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
15 kaasstengels 2 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 50 g parmezaan
  • 0,5 el gedroogde tijm
Porties: kaasstengels
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snij elk plakje in 5 reepjes.
  2. Rasp de kaas. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de reepjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk met een kwastje met een beetje water.
  3. Strooi de kaas en gedroogde tijm over de bladerdeegstrookjes, een beetje ernaast is niet erg.
  4. Bak in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
Notities
  • Geen parmezaan in huis? Een restje andere geraspte kaas is ook prima.
  • Geen tijm? Gedroogde rozemarijn, maanzaadjes of sesamzaadjes kunnen ook heel lekker zijn. In geval van de zaadjes gebruik je in plaats van water een losgeklopt ei om de bladerdeegstrookjes te bestrijken, bij wijze van lijm.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Borrelrecepten, Feestrecepten Onderwerpen: Basisrecept, Klassieker, Supersimpel, Voor grote gezelschappen, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×