• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Mijn gezonde chili sin carne recept

14 januari 2016 by Willemijn 2 Comments

Mijn gezonde chili sin carne recept – 2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Boon. Waarom, vraag je? Bonen zijn supergezond, verzadigend, duurzaam en heel erg lekker. Toch eet de gemiddelde Nederlander nog geen kilo bonen per jaar, en elders in de wereld is het ook al niet veel beter gesteld met de bonenconsumptie. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt de VN. Mij hoeven ze niet te overtuigen, ik ben dol op peulvruchten en kook er veel mee: wittebonenstoof, rode-linzensoep, kikkererwtensalade en hummus bijvoorbeeld, mmm.

Maar wat ik écht vaak maak, is chili sin carne. Het staat elke 3-4 weken wel een keer op tafel. Sterker, het is mijn ultieme ik-heb-geen-zin-om-te-koken-maar-wil-toch-iets-gezonds-recept. De verstokte carnivoor kan deze chili natuurlijk ook con carne (oftewel: met gehakt) maken, maar zonder is wel iets slanker.

Mijn gezonde chili sin carne recept
Mijn gezonde chili sin carne recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenMexicaans
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Mijn gezonde chili sin carne recept
Mijn gezonde chili sin carne recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenMexicaans
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Ingrediënten
  • 400 g kidneybonen
  • 150 g mais
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke prei
  • 400 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 0,5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder (pikant)
  • 0,5 el djinten (gemalen komijn)
  • olijfolie om in te bakken
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de prei in dunne ringen en spoel af in een vergiet. Snipper de knoflook en hak het rode pepertje en de paprika in kleine stukjes. Hou je van pittig? Doe dan de zaadjes van de rode peper zo dadelijk ook in de pan.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de prei, rode peper en knoflook hierin zachtjes aan.
  3. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn en paprikapoeder in de pan en laat het geheel een paar minuutjes pruttelen.
  4. Spoel ondertussen de kidneybonen en de mais af in een vergiet. Laat goed uitlekken, en doe in de pan.
  5. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout & eventueel wat extra versgemalen peper.
  6. Laat nog even 5 minuutjes lekker doorkoken en serveer.
    Mijn gezonde chili sin carne recept
Notities
  • Lekker met: grof gehakte verse koriander & een handje geraspte kaas.
  • Dit recept verscheen eerder in De Nieuwe Meerbode.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Bonen- en peulvruchtenrecepten, Gezonde recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Basisrecept, Budgetrecept, Comfort food, Gezond, Klassieker, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Comments

  1. Liesbeth says

    8 april 2016 at 18:43

    Heerlijk die chili! Maar waarom moet je de bonen en mais eigenlijk afspoelen?

    Beantwoorden
    • Willemijn says

      11 april 2016 at 09:13

      Hoi Liesbeth! Ik spoel altijd af omdat het vocht uit blik zo schuimt. Dat komt door de eiwitten. Is verder niet schadelijk ofzo, maar vind ik er zelf niet zo smakelijk uitzien. O, en het vocht van blikbonen bevat ook behoorlijk wat zout, en ik houd liefst zelf de controle op hoeveel zout er in mijn eten gaat. 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in