• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Ouderwets lekkere boerenkoolstamppot

3 november 2015 by Willemijn Leave a Comment

Ik hoor het je denken: eten ze daar in huize Whatsthatsmell ook wel eens normale kost? Een ouderwets AVG’tje, of een oldskool stamppotje? Jazeker lieve lezers, niks menselijks is mij vreemd 馃槈 Sterker nog: de heren in huis sm煤llen van klassieke hutspot of boerenkoolstamppot. Maar ik twijfel altijd een beetje of ik het ‘recept’ voor dit soort Hollandse klassiekers ook op mijn blog moet zetten. Vandaag de proef op de som: het recept voor lekker ouderwetse boerenkoolstamppot met worst 茅n uitgebakken spekjes. (Ik doe niet aan 贸f-贸f, haha.) Wat mij betreft zit het geheim in de mosterd. Ik bel d贸l op grove Zaanse mosterd! Met van die lekkere korreltjes, je kent ‘m wel. Een flinke eetlepel door je stamppot en je hebt nauwelijks meer peper of zout nodig.

PS: ik zit nog te broeden op een bijzonder recept met boerenkool. Jullie horen van me!

Ouderwets lekkere boerenkoolstamppot
Ouderwetse boerenkoolstamppot
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Ouderwets lekkere boerenkoolstamppot
Ouderwetse boerenkoolstamppot
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenNederlands
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten
Ingredi毛nten
  • 5 aardappels groot & (iets) kruimig
  • 500 g boerenkool = 1 grote zak
  • 100 g spekreepjes
  • 1 scheut melk
  • 1 el mosterd grof
  • 1 rookworst
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was en snij in stukjes. Pak een GROTE pan en doe hier de aardappelen in.
  2. Zet de aardappelen net onder water en gooi de rauwe boerenkool erbovenop.Ik zei het al: je hebt hier dus een grote pan voor nodig.
  3. Haal de rookworst uit de verpakking en leg bovenop de boerenkool. Doe het deksel op de pan en zet de pan op het fornuis, op halfhoog vuur.
  4. Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit.
  5. Prik na circa 10 minuten met een vork in de aardappelstukjes om te checken of deze gaar zijn. Zo niet? Nog een paar minuutjes laten doorkoken.
  6. Haal de worst uit de pan en giet de aardappels en boerenkool af. Voeg een scheutje melk toe en: stampen maar! Is je boerenkool niet smeu茂g genoeg? Gewoon nog een scheutje melk toevoegen.
  7. Doe de mosterd en de spekreepjes inclusief het bakvet bij de boerenkoolstamppot en schep goed om. Proef, en breng eventueel op smaak met wat zout en peper (of nog een beetje extra mosterd).
  8. Verdeel over de borden en geef een stukje rookworst erbij.
Notities
  • Lekker: aan tafel een klontje roomboter door je boerenkoolstamppot roeren.
  • Lekker 2: extra mosterd bij je worst. (Had ik al eens gezegd dat ik van mosterd hou? 馃槈
  • Inkooptip: ik koop altijd iets kruimige aardappelen. Die kun je goed bakken en goed stampen, multi-functioneel!
  • Inkooptip 2: koop rookworst van goede kwaliteit! Dat verschil proef je, echt.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Stamppotrecepten Tagged With: Basisrecept, Comfort food, Klassieker, Snel klaar, Supersimpel, Voor grote gezelschappen, Voor het hele gezin

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIE脣N

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 路 Crave Theme on Genesis Framework 路 WordPress 路 Log in