• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Pastasalade met walnootpesto & salami

12 oktober 2015 door Willemijn Geef een reactie

‘Klassieke’ pesto met pijnboompitjes en groene basilicum is zelfgemaakt al verschrikkelijk lekker, maar soms wil je net even wat anders. Ik maakte al vrij vaak pesto vanamandelen en munt, maar de combi walnoten en paarse basilicum is absoluut ook een blijvertje. Deze pastasalade met walnootpesto & salami staat in een vloek en een zucht op tafel, en de smaak van de walnoten combineert wat mij betreft geweldig met die van de droge worst. Let wel even op dat je echt lekkere vleeswaren koopt, zoals bijvoorbeeld spianata romana. En geen kiloknallersalami, dat proef je terug op je bord.

Pastasalade walnootpesto salami
Pastasalade met walnootpesto & salami recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Pastasalade walnootpesto salami
Pastasalade met walnootpesto & salami recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Salade
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 20 minuten
Ingrediënten
  • 1 stronk broccoli
  • 150 g pasta volkoren
  • 50 g walnoten
  • 50 g parmezaan
  • 1 bosje basilicum (ik gebruikte paarse, maar groen mag ook)
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spianata romana of andere droge worst of salami
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
  2. Kook de pasta in een grote pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 5 minuten voor de pasta klaar is de broccoli in dezelfde pan en laat meekoken.
  3. Maak nu de pesto. Doe de walnoten, basilicum, knoflook, olijfolie en de kaas in brokjes in een maatbeker en meng met de staafmixer fijn. Pesto te dik? Gewoon nog wat extra olijfolie erbij.
  4. Giet de pasta en broccoli af, doe terug in de pan en meng met de walnootpesto. Proef op zout en peper en voeg eventueel wat extra toe. Maak de pastasalade af met de vleeswaren.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Pastarecepten, Saladerecepten Onderwerpen: Snel klaar, Supersimpel, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×