Op mijn werk heb ik niks tegen een boterhammetje met kaas als lunch (sterker nog: ik ben dol op kaas, vooral in combinatie met echt goed brood). Maar als ik thuis ben maak ik vaak iets lekkers met de restjes uit mijn koelkast. Halve paprika, wat verlepte verse kruiden, uitje, restje crème fraîche; je kent het vast. Bovendien schijnt variëren goed voor een mens te zijn, en kan een beetje extra groente nuttigen gedurende de dag ook geen kwaad. Dit quesadilla recept, in feite gewoon een Mexicaanse tosti, combineert het beste van twee werelden: (gesmolten!) kaas en groente (hetzij een beetje). Wie wordt daar nu niet blij van?
Ingrediënten
- 2 tortilla´s
- 1 avocado
- 0,5 paprika
- 1 ui rode
- 1 teentje knoflook
- 2 el crème fraîche
- 50 g belegen kaas geraspt
- 3 el zonnebloemolie of andere plantaardige olie
- 1 handje koriander of platte peterselie
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn en de koriander, inclusief de steeltjes grof.
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groente hierin rustig aan.
- Besmeer beiden tortilla's aan één zijde met een eetlepel crème fraîche. Snij de avocado in dunne plakjes en verdeel over één pannenkoek. Daarover komt het groente mengsel uit de pan.
- Bestrooi de kant met het groentemengsel met de geraspte kaas en plak tortilla nummer 2 hier bovenop.
- Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en leg je tortillatosti er voorzichtig in. Bak op rustig vuur beide kanten goudbruin.
- Let op: het omdraaien is even lastig. Doe dit voorzichtig en liefst als de kaas al een beetje gesmolten is, Anders lazert de vulling er uit en ben jij chagrijnig.
Notities
- Je kunt quesadilla's ook vullen met andere groente zoals mais, bosui, tomaat.
- Stop niet teveel vulling in je quesadilla's en snij de ingrediënten vrij klein.
- Ook prima te doen als diner. Maak je er wat meer per persoon, plus een lekkere tomatensalade erbij.
Deel dit Recept
Geef een reactie