• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Rodekoolsalade met geitenkaas, walnoot & sinaasappel

18 november 2015 by Willemijn Leave a Comment

Ik ben dol op Hollandse pot: ouderwetse boerenkoolstamppot, witlof ham & kaas, hutspot, stamppot rauwe andijvie… Héérlijk! Maar soms is het leuk om iets nieuws te proberen. Deze rodekoolsalade met geitenkaas & sinaasappel bijvoorbeeld, yum! ‘Rauwe rodekool, is dat wel te eten?’, kreeg ik thuis te horen. Jazeker, als je hele dunne sliertjes kool snijdt, geeft dat juist een lekkere bite. Coleslaw eet je toch ook nagenoeg rauw? In dit recept roerbak in de kool trouwens even heel kort. In de winter vind ik koude kool niet zo, brrr.

Rodekoolsalade met geitenkaas, walnoot & sinaasappel
Rodekoolsalade met geitenkaas, walnoot & sinaasappel
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Rodekoolsalade met geitenkaas, walnoot & sinaasappel
Rodekoolsalade met geitenkaas, walnoot & sinaasappel
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
3 personen 15 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 0,5 rode kool
  • 3 handsinaasappelen
  • 50 g walnoten
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el mosterd grove
  • 0,5 el honing
  • 0,5 bosje dille
  • 1 el wittewijnazijn
  • olijfolie om in te bakken
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes en spoel af in een vergiet.
  2. Was één sinaasappel en rasp de schil boven een kommetje. Snij doormidden en knijp het sap eruit.
  3. Meng sinaasappelsap en - rasp met de mosterd, wittewijnazijn en honing. Proef en voeg desgewenst een beetje zout & peper toe aan je dressing.
  4. Schil de twee overgebleven sinaasappelen en snij de partjes in tweeën.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de rode kool hierin een minuutje of twee aan. Doe de rode kool in een mooi schaal en giet de sinaasappeldressing eroverheen.
  6. Bestrooi met de stukjes sinaasappel en grof gesneden dille en hussel de ingrediënten door elkaar. Zet 15 minuten weg zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  7. Verbrokkel voor serveren de zachte geitenkaas en walnoot over je rodekoolsalade heen.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Saladerecepten Tagged With: Gezond, Koolhydraatarm, Paleo, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in