• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Rösti van knolselderij

26 januari 2016 door Willemijn 2 reacties

Rösti van knolselderij – Zo’n maandje gezond doen, is niet alleen goed voor mijn taille en portemonnee. Het is vooral een leuke uitdaging, merk dat ik er echt creatiever van word! Ik probeer deze maand gedurende de dag meer groente en fruit te eten en minder vaak voor the usual suspects te gaan. Minder frisgroene boontjes, bonte paprika’s, romige spinazie of gezellige broccoli, maar vaker ‘in het seizoen’ koken met kool en knollen, haha.

Neem nu knolselderij: een, laten we eerlijk zijn, nogal onooglijk bonkig knolletje dat de meeste mensen alleen in erwtensoep gebruiken. (Niet te verwarren met gewone selderij, die groene stengels.) Zonde, je kunt er zóveel meer mee! Ik verwerkte knolselderij al eens in dit recept voor wintergroente met za’atar, maar je kunt ‘m ook prima puurder eten: als puree, soep (zonder erwten dus 😉 ) en zelfs frietjes. Of rösti natuurlijk, zoals hieronder. Bijkomend voordeel vind ik dat deze knolselderijkoekjes ten opzichte van gewone aardappelrösti’s koolhydraatarm, en minstens zo smakelijk en vullend zijn. De schaal op de foto was in ieder geval op voordat ik het wist 🙂

Rösti van knolselderij
Rösti van knolselderij
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
20 knolselderijkoekjes 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
20 knolselderijkoekjes 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Rösti van knolselderij
Rösti van knolselderij
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
Porties Prep Tijd
20 knolselderijkoekjes 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
20 knolselderijkoekjes 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
  • 1 knolselderij
  • 2 eieren
  • 5 el bloem
  • 2 el grove mosterd
  • 50 g parmezaan
  • olijfolie om in te bakken
  • peper & zout
Porties: knolselderijkoekjes
Instructies
  1. Schil de knolselderij en spoel na onder de kraan. (Alle butsjes en gaatjes hoef je wat mij betreft niet weg te snijden. Het is een knol, je blijft anders bezig.)
  2. Snij de knol in grove stukken en rasp fijn in de keukenmachine. Rasp de Parmezaanse kaas er meteen achteraan en hussel na afloop door de selderijsnippers.
  3. Klop de eieren los met wat peper, zout en 2 el mosterd. Giet bij de selderijsnippers en bestrooi met bloem. Rol je mouwen op en hussel hup, met je blote handen alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Verhit een laagje olijfolie in een zo groot mogelijke koekenpan. Schep een flinke eetlepel selderijmengsel uit de kom, druk aan met je hand en doe in de pan.
  5. Druk het bergje selderijmengsel een beetje plat met de lepel en bak de rösti's een paar minuten aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig ogen. (Keer voorzichtig.)
  6. Ik bak ongeveer 5-6 knolselderijkoekjes per keer. Heb je een kleine koekenpan? Dan past er minder in.
  7. Herhaal bovenstaand procedé totdat je knolselderijmengsel op is en je circa 20 rösti's hebt.
Notities
  • Lekker met: een simpele groene salade.
  • Maak je lekker veel sla, dan zijn 5-6 koekjes per persoon genoeg.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Avondeten, Bijgerechten, Gezonde recepten, Vegetarische recepten Onderwerpen: Budgetrecept, Gezond, Goede voornemens, Vegetarisch, Voor het hele gezin

Reacties

  1. Jolanda zegt

    22 mei 2016 om 18:54

    Kan ik ook amandelmeel gebruiken?

    Beantwoorden
    • Willemijn zegt

      23 mei 2016 om 09:24

      Ha Jolanda, ik heb de rösti’s zelf nog nooit gemaakt met amandelmeel maar ik zou het gewoon proberen! De bloem zorgt voor net een beetje meer binding, daarom gebruik ik het. Lukt het niet met amandelmeel dan kun je misschien iets meer ei en/of kaas toevoegen. Succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×