Verse vijgen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me. Ik vind weinig vruchten zo beeldschoon! Bovendien geven dat zachte, paarsige velletje en die kleine pitjes binnenin zo’n vijg een heel apart maar bijzonder prettig mondgevoel. En hoewel ik ze altijd, ook al is het nu helemaal het seizoen, nogal aan de dure kant vind, moest en zou ik deze week iets met vijgen maken. Het werd deze doodeenvoudige, maar hemelse salade. Het geheim zit ‘m wat mij betreft in het kiezen van de juiste ingrediënten. Neem écht lekkere mozzarella, parmaham, balsamico. Dan komen de verse vijgen het best tot hun recht, en geniet je er het meest van.
Ingrediënten
- 80 g rucolamelange (= 1 zakje)
- 1 bol buffelmozzarella
- 70 g parmaham
- 3 vijgen vers
- 2 el balsamico-azijn
Porties: personen
Instructies
- Verdeel de sla over twee grote borden. Snij de bol mozzarella in plakjes en verdeel eveneens over de borden. Daaroverheen komen per bord ongeveer 4 plakjes parmaham.
- Snij de vijgen in vieren en versier elk bord met 6 partjes. Druppel naar smaak wat balsamico-azijn overheen en klaar is je salade met verse vijgen!
Notities
- Volgens mij is dit mijn kortste recept tot nu toe, maar believe me: zeker niet de minste!
Deel dit Recept
Geef een reactie