Snelle lentesalade met krieltjes, aspergetips & appel – Vorig jaar rond deze tijd was mijn leven zoveel simpeler. IkĀ kookte iets nieuws, het bleek lekker, en dan zeiden mijn lief en ik tegen elkaar: ‘Zo-ho, dat was lekker.’ The end.
Maar nee, ik moest zo nodig een blog beginnen š Niks mis mee natuurlijk, maar Ć©Ć©n ding is me vies tegengevallen: het geven van een goede naam aan een goed recept, Pfff!Ā Deze salade bijvoorbeeld, had ik misschien wel beter ‘snelle en frisse lentesalade met krieltjes, aspergetips, appel, radijs, sugarsnaps, peterselie & bosui’ kunnen noemen. Maar ja, dat is te lang. Daardoor zou je kunnen denken dat het bereiden ervan ook lang duurt, maar niets is minder waar.
Hoe dan ook, nu de lente (hatsjoe!) in de lucht zit, heb ik vaker zin in simpele, kleurrijke salades vol knapperige groente. Ik hoop de komende weken ook flink te kunnen experimenteren op dat gebied en veel nieuwe saladerecepten te posten. Enfin, eerst deze:
- 500 g krieltjes aardappelen dus, geen kippen
- 100 g aspergetips groene
- 200 g sugar snaps
- 10 radijsjes
- 3 bosuitjes
- 1 hand peterselie vers
- 1 appel gewone handappel will do fine
- olijfolie om in te bakken
- 1 el mayonaise
- 0,5 el mosterd grof
- 0,5 el honing
- 2 el wittewijnazijn
- Was en halveer de krieltjes. Doe in een kookpan en zet net aan onder water.
- Was de radijsjes en snij in vieren. Was de bosui en snij in ringetjes. Hak de peterselie grof. Was de appel en snij in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de aspergetips en sugarsnaps op hoog vuur in circa 3 minuten gaar. Let op, ze moeten lekker fris en groen blijven, niet slap bakken.
- Giet de krielaardappeltjes indien gaar af en laat ze even droogstomen in de pan met het deksel erop.
- Meng de ingrediƫnten voor de dressing in een kommetjes: mayo, mosterd, honing en wittewijnazijn.
- Hussel alle groente door elkaar in een grote kom en zet op tafel. Serveer de dressing er apart bij. Dinner is served!
- Toch wat vlees erbij? BlokjesĀ gerookte kip op het eind over de salade heen strooien = lekker.
Geef een reactie