• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek

23 november 2015 door Willemijn Geef een reactie

Lekker hè, spaghetti carbonara? Zo’n dampend bord pasta, dat fluweelzachte sausje, het knapperige, zoute spek… O man! Maar op een doordeweekse dag een bord avondeten zonder groente nuttigen? Hmmm, dat voelt wat mij betreft toch een beetje raar. Daarom dit recept voor een klassiek pastagerecht met een Hollandse twist. De voorgesneden snijboontjes zijn ideaal wanneer je moe bent na werk en elke extra handeling in de keuken er één teveel is. Maar je kunt natuurlijk ook ongesneden bonen kopen, it’s up to you 😉

Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek
Spaghetti carbonara recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenFusion, Italiaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
1 persoon 15 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 15 minuten
Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek
Spaghetti carbonara recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner
  • KeukenFusion, Italiaans, Nederlands
Porties Prep Tijd
1 persoon 15 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 15 minuten
Ingrediënten
  • 100 g spaghetti volkoren
  • 200 g snijbonen voorgesneden
  • 1 groot ei
  • 8 plakjes katenspek
  • 1 handje parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml slagroom
  • peper & zout
Porties: persoon
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de voorgesneden snijbonen in dezelfde pan en kook mee.
  3. Verhit ondertussen in een hapjespan de olijfolie. Snipper het teentje knoflook en scheur de plakjes katenspek door midden. Bak het spek knapperig in de pan, en bak daarna de knoflook nog een minuutje mee.
  4. Doe de slagroom bij het spek in de pan en draai het vuur zacht. Voeg zout en peper toe aan de slagroom, niet te zuinig.
  5. Klop het ei los met een vork in een kopje en meng met het handje geraspte parmezaan.
  6. Giet de spaghetti en snijbonen af en gooi meteen bij het slagroom-spek-prutje in de hapjespan. Let op: niet afspoelen.
  7. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Draai het vuur uit. Gooi het ei-kaasmengsel bij de pasta en blijf roeren. Doe je dat niet, dan gaat het ei meteen stollen en krijg je stukjes.
  8. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe aan je spaghetti carbonara met snijbonen. Schep in een groot bord en eet op de bank, onder een plaid.
Notities
  • Geen katenspek in huis? Gewone spekreepjes, ontbijtspek of fancy pancetta gebruiken kan natuurlijk ook.
  • Voeg dan wel wat minder zout & peper, katenspek is niet zo zout als bijvoorbeeld ontbijtspek.
  • Geen fan van snijbonen? Doperwtjes of sperziebonen zijn een prima alternatief. Ik zou het wel bij groene groente houden ;-)
Deel dit Recept

Gerelateerd

Categorie: Avondeten, Bonen- en peulvruchtenrecepten, Pastarecepten Onderwerpen: Basisrecept, Comfort food, Klassieker, Snel klaar, Voor het hele gezin

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

RECENTE REACTIES

  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta
  • Buffet aan huis Den Haag op Recept gevulde eieren met guacamole

Bekend van:

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken
BlogSociety

Volg What’s that smell op Facebook

Whatsthatsmell.nl

×