• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Surimisalade en Surinaamse eiersalade zelf maken

22 oktober 2015 by Willemijn Leave a Comment

Surimisalade en Surinaamse eiersalade zelf maken – Bij de supermarkt staan misschien wel 100 kuipjes kant-en-klare broodsalade. Een aantal ervan hartstikke lekker, maar lees je weleens wat er zoal in zit? Suiker, zout, rare e-nummers en onbegrijpelijke toevoegingen vliegen je om de oren. Het voordeel van zelf deze surimisalade en Surinaamse eiersalade te maken is dat je tenminste weet wat er allemaal ingaat. Bovendien kun je een fijne kleine portie maken, genoeg voor één broodje of een paar toastjes.

Surimisalade en Surinaamse eiersalade zelf maken
Surimisalade en Surinaamse eiersalade
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Lunch
  • KeukenFusion
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Surimisalade en Surinaamse eiersalade zelf maken
Surimisalade en Surinaamse eiersalade
Recept afdrukken
  • MaaltijdBorrelhapje, Lunch
  • KeukenFusion
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Ingrediënten
Surimisalade
  • 2 6 surimisticks
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 handje peterselie vers
  • peper & zout
Surinaamse eiersalade
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 0,5 el kerriepoeder
  • mespuntje sambal
  • 2 tl suiker
  • 1 handje bieslook vers
  • 1 handje peterselie vers
  • peper & zout
Porties: personen
Instructies
Surimisalade - recept
  1. Hak de surimisticks en peterselie fijn en meng in een schaaltje met de yoghurt en mayo. Breng op smaak met zout & peper en kláár is je homemade surimisalade!
Surinaamse eiersalade - recept
  1. Hak de eieren, peterselie en bieslook fijn en meng in een schaaltje met de yoghurt, mayo, sambal, suiker en kerrie. Breng op smaak met zout & peper en BAM: klaar is salade numero 2.
Notities
  • Stukje koude, gekookte aardappel over? Die kan prima door de Surinaamse eierensalade geprakt worden.
  • Surimi is goedkope witvis alias nepkrab. Wil je de real deal? Haal dan echte krabfilet bij de visboer.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Borrelrecepten, Broodbeleg, Visgerechten Tagged With: Basisrecept, Homemade, Semi-gezond, Snel klaar, Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in