Een smakelijke maaltijd bereiden kan doodeenvoudig zijn, zolang je maar de juiste spullen in huis haalt. Voor deze biefstukwraps met hummus en rucola – hét ideale maal op een zomerse zondagavond met, vooruit, nog één glaasje wijn erbij om het weekend gepast af te sluiten – is the key: biefstuk van goede kwaliteit. Ik probeer zelf niet meer in de valkuil van véél vlees voor weinig te trappen. Lekker biefstuk is mals en zacht, en heeft alleen een beetje peper & zout nodig om te shinen. Haal voor het optimale resultaat je vlees een uur voor tijd uit de koelkast.
Ingrediënten
- 4 tortilla´s
- 200 g hummus (=1 bakje)
- 75 g rucola
- 1,5 rode paprika (ik heb een puntpaprika gebruikt)
- 300 g biefstuk (van goede kwaliteit)
- 2 eetrijpe avocado's
- peper & zout
- blokje parmezaan
- olijfolie om in te bakken
Porties: personen
Instructies
- Leg de biefstukjes op een bord en laat even rusten. Was en snij onderstukken de paprika in dunne reepjes of ringen, en snij de avocado in plakjes.
- Besmeer twee tortilla's met een laag hummus (niet te zuinig!). Strooi op elke tortilla een goede hand rucola, wat paprika en avocado.
- Snij één van de twee biefstukjes in plakjes en verdeel over de tortilla. Maak het gerecht af door er wat Parmezaanse kaas overheen te raspen.
- Doorloop voor ronde 2 stap 3 & 4 :-).
Deel dit Recept
Geef een reactie