• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café

7 januari 2016 by Willemijn Leave a Comment

Dit recept kreeg ik van mijn vrienden Mels en Nienke. Zij woonden twee jaar in Columbus (Ohio) en gingen daar vaak eten in het North Star Café, waar deze rijstsalade met maïs & zwarte bonen als sidedish werd geserveerd. Het was deze salade, ‘green salad’ of zoete aardappelfrietjes, aldus Nienke. Nu maak ik die zelf graag, zoete-aardappel-frietjes, dus deze rijstsalade moest wel iets anders zijn dan ik me erbij voorstelde. En dat klopt: ondanks het ogenschijnlijk simpele ingrediëntenlijstje is het een bijzonder smaakvol gerecht. Het rauwe rode uitje, die zoete rozijntjes, maïs en paprika, de notenrijst, de wittewijnazijn-mosterddressing… Mmm! Gril er een lekker mootje zalm of steak bij, en kláár ben je voor vanavond 🙂

Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café
Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
  • KeukenAmerikaans, Fusion
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café
Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Salade
  • KeukenAmerikaans, Fusion
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Ingrediënten
  • 250 g notenrijst = 1 pak
  • 1 rode paprika
  • 150 g mais = klein blikje
  • 200 g zwarte bonen = klein blikje
  • 150 g notenrozijnenmix (ik gebruikte studentenhaver)
  • 5 el wittewijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 5 tl mosterd
  • 1 hand peterselie
  • 1 rode ui
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.
  2. Doe de droge rijst in een mooie schaal. Snipper de ui en paprika en doe erbij. Spoel de bonen en de mais af, laat goed uitlekken en doe bij de rijst.
  3. Kluts de wittewijnazijn, olijfolie en mosterd door elkaar in een kommetje. Nog makkelijker: alles in een potje, deksel erop, hard schudden & over de rijstsalade uitgieten.
  4. Hak de nootjes fijn en doe de snippers samen met de rozijnen bij de salade.
  5. Snij de peterselie fijn en hussel alle ingrediënten goed door elkaar. KLAAR!
    Rijstsalade met maïs & zwarte bonen van het North Star Café2
Notities
  • Mels & Nienke raadden me aan een pak 'gezellige rijst' te kiezen. Ik koos dit keer voor notenrijst, maar wilde rijst is ook heel oké.
  • Je kunt deze rijstsalade prima de volgende dag eten, bijvoorbeeld als lunch. Het is dan wel aan te raden om een beetje extra dressing aan te maken en er overheen te gieten. Hoeveel is up to you maar onthoud: 1/1/1. Oftewel 1 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn en 1 theelepel mosterd.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Bonen- en peulvruchtenrecepten, Gezonde recepten, Lunchrecepten, Rijst- & noodlerecepten, Saladerecepten, Vegetarische recepten Tagged With: Gezond, Goede voornemens, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch, Vooraf te maken

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in