• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas

18 februari 2016 by Willemijn Leave a Comment

Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas – Een terugkerend probleem bij het uitwerken van een geslaagd recept is het bedenken van een passende naam. Iets tussen een al te bloemrijke (voorbeeld) en saaie, zakelijke formulering. Liefst een beetje Google-proof als het aan mr. Whatsthatsmell ligt want ‘je wil toch gelezen worden?’ (Jaaaaaa). En een pakkende titel moet natuurlijk de belangrijkste ingrediënten van dat recept bevatten. Maar misschien wel het allerbelangrijkste? Geen fouten maken.

Zoals een hartige taart een quiche noemen, bijvoorbeeld. Wat het verschil is? Een vriend van me omschreef het ooit als volgt: een quiche verhoudt zicht tot een hartige taart net zoals een gorilla dat doet tot een aap. Met andere woorden: een gorilla is een aap maar een aap niet altijd een gorilla. En een quiche is altijd een hartige taart maar een hartige taart niet altijd een quiche. De belangrijkste kenmerken van een quiche zijn het lekkere brosse korstdeeg en de vulling met ei en room. Bij een hartige taart zijn min of meer de enige vereisten de hartige smaak en taartvorm.

Hoe dan ook, uit veiligheidsoverwegingen heb ik deze mini-quiches gewoon maar ’taartjes’ genoemd 😉

Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Voorgerecht
  • KeukenFrans
Porties Prep Tijd
4 taartjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
4 taartjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 10 minuten
Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Recept afdrukken
  • MaaltijdDiner, Lunch, Voorgerecht
  • KeukenFrans
Porties Prep Tijd
4 taartjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
4 taartjes 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Nodig voor het korstdeeg:
  • 120 g bloem
  • 1 ei
  • 60 g roomboter
  • 1 tl zout
  • 1 el water
  • 1 el provinciaalse kruiden
Nodig voor de vulling:
  • 3 eieren
  • 75 g geitenkaas zacht
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • peper & zout
  • 3 el slagroom (tip: koffiemelk werkt ook goed)
  • olijfolie om in te bakken
Nodig overig:
  • 4 quichevormpjes ⌀ 10 cm
  • staafmixer
  • grilpan
Porties: taartjes
Instructies
  1. Smelt de boter in de magnetron. (Hoeft niet helemaal vloeibaar.)
  2. Meng bloem, zout en provinciaalse kruiden in een kom en doe er 1 ei, water en boter erbij. Hou een beetje boter over om je bakvormpjes in te vetten.
  3. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en rol 4 balletjes van het deeg. Leg de balletjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes en de paprika in blokjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie en gril de plakjes courgette.
  6. Mix de overige 3 eieren, room, zachte geitenkaas, tomatenpuree, peper & zout met de staafmixer tot een egale, rood-oranje massa.
  7. Kwast de vormpjes in met het restant boter. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed elk vormpje met een bolletje.
  8. Leg op de bodem van elk bakje 3 plakjes courgette. Verdeel de stukjes paprika over de bakjes. Teveel paprika? Eet het overschot op 😉
  9. Giet het rood-oranje eimengsel over de groente en versier de taartjes met de overgebleven plakjes gegrilde courgette.
  10. Zet de bakjes op een bakplaat en bak je ratatouille-taartjes met geitenkaas in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
    Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas2
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Avondeten, Feestrecepten, Hartige-taart-recepten, Lunchrecepten, Ovengerecht, Vegetarische recepten Tagged With: Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in