Soep voor twee? Laat me niet lachen. Soep maar je per definitie per liter. Of vijf. Ideaal om in te vriezen, of om een heel gezelschap mee te voeden. Maar je kunt ook overdrijven. Laatst had ik wegens een verjaardag een berg mensen over de vloer en maakte ik een pan vol volgens dit recept. Twee weken later eet ik ‘m nog steeds. En volgende week waarschijnlijk weer. Maar weet je? Helemaal niet heel erg. Hij is namelijk HEUL lekker.
Ingrediënten
- 1,5 liter water
- 4 blikken tomatenblokjes á 400 g
- 2 potten gegrilde paprika á 465 g
- 3 teentjes knoflook
- 2 grote uien
- 1 bos basilicum (ik gebruikte paarse basilicum = gewoon cool)
- 1 bos peterselie krul
- 1 bosje bieslook
- 500 g rundergehakt
- scheutje ketjap manis
- 3 stuks groentebouillonblokjes
- peper & zout
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Breng 1,5 liter water aan de kook in de waterkoker. Schil de twee uien en snij in grove stukken. Snij de teentjes knoflook fijn. Zet een HELE GROTE soeppan op het vuur, verhit daarin een scheut olijfolie en gooi de uien en knoflook in de pan.
- Bak de uien en knoflook even 1-2 minuutjes aan, zo komen alle smaken goed vrij. Haal de gegrilde paprika's uit de pot, snij in grove stukken en gooi in de pan. Gooi de tomatenblokjes, het kokende water en de bouillonblokjes erbij en roer even door.
- Snij de peterselie en basilicum fijn en gooi bij de soep. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Pureer met een staafmixer de hele boel fijn.
- Nu de ballen: doe al het gehakt in een ruime kom en voorzie van voldoende peper, zout en een flinke scheut ketjap manis. Knip de bieslook met een schaar fijn boven de kom en kneed het gehakt goed door. Rol kleine soepballetjes en gooi in de kokende pan soep.
- Als de balletjes gaar zijn, is je tomaten-paprikasoep klaar.
Notities
- Soep te flauw? Verbrokkel er nog een half bouillonblokje doorheen, even roeren, en dan proeven op smaak.
Deel dit Recept
Laat een reactie achter