Zomerfruit heeft zo z'n charme, maar in het najaar is er ook genoeg lekkers te verkrijgen gelukkig. Peren bijvoorbeeld, worden hier met dozen tegelijk … Lees meer
Klassieke goulashsoep maken
Goulashsoep maken vergt veel geduld. 4-4,5 uur pruttelen en je vindt een gouden goedje in de pan. En dat terwijl je je 2 uur ervoor nog afvroeg of het … Lees meer
Speculaasbrokken maken
De pepernoten liggen al sinds eind augustus in de winkel, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen. Ik ben een mens van principes: sintsnoepgoed eet je … Lees meer
Fluffy yoghurt-pannenkoekjes met honing & vers fruit
Ik hield het nooit voor mogelijk, maar sinds ik ook in het weekend gedwongen vroeg opsta dankzij het innerlijke atoomklokje van baby O., geniet ik … Lees meer
Mugcake met blauwe bessen & kaneel
Vanaf het moment dat ik las over dit fenomeen was ik gefascineerd. Want hoe COOL is het om te koken met je magnetron? (En dan bedoel ik dus niet … Lees meer
Gember-stroopkoekjes (ginger snaps)
Je ziet het nu al, bij Heel Holland Bakt, wie er in de top 3 zal eindigen: de thuisbakkers met het meeste geduld, de fröbelaars, de pietjes precies. … Lees meer
Eenvoudige Franse appeltaart
O man, mijn weekje vakantie in de Franse Bourgogne was hemels. Alhoewel: echt rustig op mijn gat zitten en een boek lezen lukte maar ten delen. Ik … Lees meer
Coq au vin mét verrassend wijnadvies
Een kleine waarschuwing vooraf: dit recept is niets voor de weak-hearted thuiskoks. Tijdens het in stukken hakken van mijn Bourgogne-kip bedacht ik me … Lees meer
Kruidenboter zelf maken
Kruidenboter zelf maken - Waarschuwing: deze homemade kruidenboter is tien keer, wat zeg ik, HONDERD keer veel beter dan de kant-en-klare meuk uit de … Lees meer
Chocoladekaneelkoeken voor bij de thee
Ik heb een absolute voorkeur voor simpele recepten. Ik hou van kreatief zijn met (kurk, ehm) restjes en ben, zeker als het op bakken aankomt, liever … Lees meer