Dit is nu wat je noemt een MAALTIJDsoep. Gezond, boordevol groente, stevig, smaakvol. Niks geen stokbroodjes met kruidenboter ernaast. Gewoon: soep. … Lees meer
Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek
Lekker hè, spaghetti carbonara? Zo'n dampend bord pasta, dat fluweelzachte sausje, het knapperige, zoute spek... O man! Maar op een doordeweekse dag … Lees meer
Friese pepernoten
Hoera! Sinterklaas is weer in het land. De hoogste tijd dus voor een pepernotenrecept. En wat voor één...! Ik wil deze kans meteen ook even aangrijpen … Lees meer
Ouderwets lekkere boerenkoolstamppot
Ik hoor het je denken: eten ze daar in huize Whatsthatsmell ook wel eens normale kost? Een ouderwets AVG'tje, of een oldskool stamppotje? Jazeker … Lees meer
Suikervrije appelmoes met dadels & kaneel
Van mijn schoonouders kreeg ik onlangs een enorme berg moesappeltjes. Gekregen van een collega die emmers vol uit haar boomgaard haalde, en … Lees meer
Speculaasbrokken maken
De pepernoten liggen al sinds eind augustus in de winkel, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen. Ik ben een mens van principes: sintsnoepgoed eet je … Lees meer
Rijstepap maken met gewone rijst, vanille & kaneel
Rijstepap maken met gewone rijst - Hebben jullie dat nu ook? Ik zet doorgaans theewater op voor een heel weeshuis, hou altijd soep over en kook … Lees meer
Spruitjestaart met spekjes
Er zijn hele volksstammen die een jeugdtrauma hebben opgelopen aan het verplicht opeten van hun bord dampende witlof, zuurkool, andijvie of spruitjes. … Lees meer
Studentenlunchbroodje met ham, kaas & banaan
Van sommige dingen vergeet je domweg hoe lekker ze zijn. Ik geloof dat ik in mijn leven wel 100 stokbroodjes met ham, kaas en banaan uit de oven heb … Lees meer
Stamppotje met snijbonen en gerookte makreel
Ik hou niet zo van gekookte aardappelen (heb een traumaatje overgehouden aan zakjesjus, brrr…), maar voor een fijn stamppotje ben ik altijd te porren. … Lees meer