Het is zo goed als winter, dus als je enigszins met het seizoen wil eten ontkom je niet aan kool. Witte kool, rode kool, groene kool, zuurkool, … Lees meer
Preikerriesoep met gerookte makreel
Dit is nu wat je noemt een MAALTIJDsoep. Gezond, boordevol groente, stevig, smaakvol. Niks geen stokbroodjes met kruidenboter ernaast. Gewoon: soep. … Lees meer
Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek
Lekker hè, spaghetti carbonara? Zo'n dampend bord pasta, dat fluweelzachte sausje, het knapperige, zoute spek... O man! Maar op een doordeweekse dag … Lees meer
Wittebonenstoof met spinazie & venkelworstjes
Twee weken geleden was het internet even te klein. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) maakte toen haar nieuwe richtlijnen wat betreft voeding … Lees meer
Winterse boerenkoolcouscous met feta
Winterse boerenkoolcouscous met feta - Een flink bord oldskool boerenkoolstamppot op z'n tijd is natuurlijk best lekker, maar je kunt zoveel meer met … Lees meer
Romige venkelsoep met zoete aardappel
Mijn zusje en ik hielden vroeger (toen we nog bij elkaar om de hoek woonden en ik nog niet saai was) vaak een soepzondag. Grote pan soep op het vuur, … Lees meer
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie
Conchiglioni zijn de grote broers van Cocciolette en Conchigliette. Nu heb je nog steeds geen flauw idee waarover ik het heb, maar neem maar van mij … Lees meer
Klassieke goulashsoep maken
Goulashsoep maken vergt veel geduld. 4-4,5 uur pruttelen en je vindt een gouden goedje in de pan. En dat terwijl je je 2 uur ervoor nog afvroeg of het … Lees meer
Quesadilla recept
Op mijn werk heb ik niks tegen een boterhammetje met kaas als lunch (sterker nog: ik ben dol op kaas, vooral in combinatie met echt goed brood). Maar … Lees meer
Pastasalade met walnootpesto & salami
'Klassieke' pesto met pijnboompitjes en groene basilicum is zelfgemaakt al verschrikkelijk lekker, maar soms wil je net even wat anders. Ik maakte al … Lees meer